Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@03:10:25 GMT

غذای نگهداری شده در یخچال تا چه مدت قابل مصرف است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۰۹۲۲

غذای نگهداری شده در یخچال تا چه مدت قابل مصرف است؟

آفتاب‌‌نیوز :

عهدیه مرادی کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: گاهی به دلایل زیادی مثل مشغله کاری، فرصت کافی برای تهیه روزانه غذا وجود ندارد و به ناچار حجم زیادی غذا برای دو یا چند وعده تهیه و آن را فریز می‌کنیم.

او ادامه داد: غذای مانده یعنی غذایی که بعد از مصرف مقدار اضافی آن در یخچال نگهداری می‌شود، از نظر کیفیت و ارزش غذایی قابل مقایسه با غذایی که تازه و بعد از پخت مصرف می‌شود، نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه مصرف غذای مانده ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود، افزود: در این زمینه توجه به رعایت نکاتی ضرورت دارد.

او گفت: غذای پخته شده به هیچ وجه نباید بیشتر از ۲ ساعت بیرون از یخچال بماند، زیرا فرصتی برای رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم می‌شود.

مرادی تصریح کرد: نان یکی از خوراکی‌هایی است که توصیه می‌شود بعد از تهیه و سرد کردن، به سرعت فریز شود تا از بیات شدن آن جلوگیری شود.

کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: حتی اگر برای زمان کوتاهی می‌خواهیم غذا را در یخچال نگهداری کنیم، تاکید می‌شود آن را در ظرف‌های دردار قرار دهیم تا احتمال آلودگی را به کمترین میزان برسانیم.

او اضافه کرد: اگر غذا بیشتر از ۲ روز در یخچال باقی بماند، ممکن است در طعم و بوی آن تغییر محسوس نباشد، اما احتمال آلوده بودن آن بالاست که ممکن است بعد از مصرف باعث علائم گوارشی مثل اسهال، دل پیچه و حالت تهوع شود.

مرادی بیان کرد: برای گرم کردن غذایی که از یخچال بیرون آورده ایم، اجازه دهیم غذا کامل گرم شود و حرارت به کل غذا منتقل شود.

او با بیان اینکه از فریز کردن و منجمد کردن برنج خودداری کنید، ادامه داد: گوشت خام را نباید بیشتر از ۲ روز در محفظه یخچال نگهداری کرد و باید آن را فریز کنیم.

کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: قبل از قرار دادن غذا در یخچال اجازه دهیم غذا از داغی بیفتد، سپس به سرعت آن را در یخچال قرار دهیم.

او گفت: مواد غذایی مثل ماهی و میگو فسادپذیری بیشتری دارند و باید در خرید و سپس نگهداری آن‌ها در یخچال دقت بیشتری شود.

مرادی با بیان اینکه غذا‌های دریایی نباید بیشتر از یک یا ۲ روز در یخچال نگهداری شوند، اضافه کرد: غذایی که در ترکیباتش سس مایونز به کار رفته شده را نباید مدت زمان زیادی در یخچال نگهداری کرد.

او بیان کرد: به طور کلی لازم است به خاطر داشته باشیم هر گروه از مواد غذایی شرایط نگهداری خاص خود را دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تغذیه سالم یخچال غذای مانده یخچال نگهداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۰۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود

تحقیقات اخیر که توسط دکتر جان پزوتو و تیمش در دانشگاه وسترن نیوانگلند انجام شده است، یافته‌های شگفت انگیزی درباره مزایای انگور کسب کرده است و نشان می‌دهد که مصرف انگور بر سلامت و طول عمر تاثیر بسزایی دارد. 

به گزارش اطلاعات آنلاین، این مطالعه پیشگامانه که در مجلات علمی مختلف منتشر شده است، به فواید بی‌شمار گنجاندن انگور در رژیم غذایی، و تاثیرات مختلف آن از سلامت کبد گرفته تا عملکرد خوب مغز و حتی ژنتیک اشاره دارد.

یکی از محورهای این تحقیق بررسی تاثیر انگور بر کبد چرب بود، وضعیتی که با رژیم های غذایی پرچرب رایج در جوامع غربی یک نگرانی اصلی است.

یافته های این مطالعه قابل توجه بود؛ مصرف مقداری انگور معادل کمتر از دو فنجان در روز نه تنها از پیشرفت کبد چرب جلوگیری می‌کند، بلکه تاثیر قابل‌توجهی بر افزایش طول عمر در افراد داشت.

جنبه جالب دیگری از تحقیقات دکتر پزوتو که در مجله Food & Nutrition منتشر شد، به چگونگی تاثیر انگور بر متابولیسم پرداخت. این یافته ها فراتر از بیان ژنتیکی بود و نشان می داد که انگور می تواند فرآیندهای متابولیک را تغییر دهد.

تحقیقات گسترده‌ای در انتخاب نوع غذاها و تاثیر آنها در فرآیندهای متابولیک بدن صورت گرفته است ولی ظاهراً انگور در این میان به عنوان یک بازیگر کلیدی محور اصلی تحقیقات قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴ غذای برتر لاغر شوید!
  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه